latinica  ћирилица
17/09/2019 |  12:36 ⇒ 17:44 | Аутор: СРНА

Вишковић најавио кривичне пријаве у вези са спорним шумским газдинствима

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас да је Министарство унутрашњих послова Српске у вези са спорним шумским газдинствима дало налог за истражне радње и истакао да ће ићи кривичне пријаве.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Нагласивши да су недавно смијењени директори газдинстава са највећим губицима, Вишковић је рекао да је Влада урадила што се очекивало и очекује испитивање свих нелегалних радњи и по дубини, јер нису само криви директори.

- На томе ћу истрајати - поручио је Вишковић пред посланицима у Народној скупштини Републике Српске.

Он је навео да је министар унутрашњих послова Драган Лукач дао налог и иду истражне радње у спорним газдинствима.

Вршилац дужности директора Шумског газдинства /ШГ/ "Романија" Соколац Влајко Секулић, директор ШГ "Врбања" Котор Варош Стана Кузмић, директор ШГ "Оштрељ" Дринић Слађана Бањац, те директор Центра за сјеменско-расадничку производњу Добој Никола Миличевић јуче су смијењени са тих функција.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић позвао је 12. септембра директоре 18 шумских газдинстава која послују негативно да сами напусте функције јер је циљ институција стабилизација предузећа "Шуме Српске", које је у првих шест мјесеци имало губитак од 2,6 милиона КМ.