latinica  ћирилица
17/09/2019 |  12:57 ⇒ 13:39 | Аутор: СРНА

Вучић о декларацији СДА: Чекају се одговори Српске

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је пажљиво причитао декларацију СДА, али да ће и даље бити уздржан, чекајући одговоре и акте Срба, односно званичних институција Републике Српске и органа свих политичких партија у Српској.
Александар Вучић (Фото: © Tanjug / Димитрије Голл) -
Александар Вучић (Фото: © Tanjug / Димитрије Голл)

- Онда ћу бити спреман да и са њима разговарам и да, умирујући ситуацију, спуштајући тензије, пронађемо неку врсту заједничког именитеља. Мислим да је то једини одговоран приступ у тренутку који није тако лаган - рекао је Вучић новинарима у Београду.

Он је навео да је данас имао добре разговоре са представницима НАТО-а у Београду и да вјерује да ће они пренијети његове поруке генералном секретару Алијансе Јенсу Столтенбергу, као што је Београд разумио њихове.

- Посебно о значају очувања мира и стабилности у цијелом региону. Ту мислим и на односе Београда и Приштине, али и на неупоредиво шири регион, посебно на ситуацију у БиХ - прецизирао је Вучић.

Вучић је, коментаришући предсједничку кампању у Хрватској и нападе на њега, рекао да би волио да је чуо нешто што се тиче будућности, али да за такву сарадњу, очигледно, многи нису заинтересовани.

- Жао ми је због тога. Ми размишљамо о будућности и спремни смо са свима њима да сарађујемо, али без икаквих уцјена о прошлости, поготово од оних који имају понајмање права да нас питају о прошлости било шта, а камоли да уцјењују по било којем питању - рекао је Вучић.