latinica  ћирилица
17/09/2019 |  17:16 | Аутор: СРНА

Америчка амбасада без коментара на Програмску декларацију СДА

Из Амбасаде САД још није стигао одговор на питања Срне у вези са Програмском декларацијом, коју је усвојила СДА на конгресу одржаном у суботу, 14. септембра.
Амбасада САД у БиХ - Фото: илустрација
Амбасада САД у БиХФото: илустрација

Срна није добила одговор на питања, упућена у недјељу у 10.00 часова на мејл адресу Службе за односе за јавношћу Амбасаде САД у БиХ, у којима је затражен став Амбасаде у вези са Програмском декларацијом СДА, у којој се између осталог наводи да је "примарни и дугорочни циљ ове странке усвајање устава којим би БиХ била дефинисана под називом "република БиХ", са три нивоа власти - државним, регионалним и локалним".

Амбасада САД у БиХ није се огласила иако је ријеч о класичном примјеру залагања за измјену Дејтонског споразума на којој почива БиХ као државна заједница два ентитета и три конститутивна народа.

Друго питање, на које Срна, такође, није добила одговор било је да ли ће се тим поводом, као и у вези са реториком предсједника СДА Бакира Изетбеговића, којом велича ратне злочинце из реда бошњачког народа, састати Савјет за имплементацију мира БиХ?