latinica  ћирилица
17/09/2019 |  17:43 | Аутор: СРНА

Бјелица: Што прије довести у ред стање у Шумском газдинству "Романија"

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је данас да локална управа жели да се стање у Шумском газдинству "Романија" што прије доведе у ред да посљедице лоше организације не би сносили дрвопрерађивачи на подручју општине Соколац, који су носиоци привредне активности.
Милован Бјелица - Фото: Screenshot
Милован БјелицаФото: Screenshot

Бјелица је навео да се то посебно односи на највећи број радника запослених у области шумарства и дрвопрераде у овој локалној заједници.

Он није желио да коментарише смјену досадашњег директора Шумског газдинства "Романија" Влајка Секулића, наводећи да је то унутрашње питање пословне политике "Шума Српске" и њихових организационих јединица.

Према његовим ријечима, добри резултати локалног шумског газдинства увијек су доносили бољитак за грађане општине Соколац, па се и овај пут очекује добро рјешење по "Шуме Српске", запослене у Шумском газдинству "Романија" и у тридесетак дрвопрерађивачких предузећа и самосталних занатских радњи, те саму локалну управу.

Вршилац дужности директора Шумског газдинства "Романија" Соколац Влајко Секулић, директор ШГ "Врбања" Котор Варош Стана Кузмић, директор ШГ "Оштрељ" Дринић Слађана Бањац, те директор Центра за сјеменско-расадничку производњу Добој Никола Миличевић јуче су смијењени са тих функција.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић позвао је 12. септембра директоре 18 шумских газдинстава која послују негативно да сами напусте функције јер је циљ институција стабилизација предузећа "Шуме Српске", које је у првих шест мјесеци имало губитак од 2,6 милиона КМ.