latinica  ћирилица
18/09/2019 |  18:22 ⇒ 19/09/2019 | 10:10 | Аутор: Агенције

Црногорски политичар ухапшен на крову аутомобила

Марко Милачић, лидер Праве Црне Горе, ухапшен је данас око 11.30 сати у центру Подгорице.
Ухапшен Марко Милачић (Фото:prava crna gora) -
Ухапшен Марко Милачић (Фото:prava crna gora)

До хапшења је дошло након инцидента, када је полиција зауставила његово возило у којем су били реквизити за перфоманс испред зграде Врховног државног тужилаштва Црне Горе, преносе подгорички медији.

Када је дошао "паук" да уклони аутомобил, Милачић се попео најпре на то возило, а потом и на кров страначког аутомобила, гдје је одржао "посмртни говор" за ВДТ и "умрло црногорско правосуђе", уз лелек Мића Живановића.

Полиција је покушавала да убиједи Милачића да се сиђе са крова аутомобила, али је он то одбијао да би потом услиједила интервенција.

Десетак минута требало је тројици полицајаца да савладају "пасивни отпор" Милачића који се држао за сајлу "паука", да би тек уз примјену спреј сузавца био савладан.

Стављене су му лисице на руке да би на крају завршио у полицијској марици.

Полиција је саопштила да су тројица функционера те странке приведени због ометања полицијских службеника у извршењу радњи, пружања отпора и вербалног вријеђања.

- С обзиром на то, да је пружао активан отпор који је трајао одређено вријеме, он је уз примјену средстава принуде доведен у службене просторије - саопштила је полиција.

Остало троје фунционера те странке су приведени због спречавања и ометања полицијских службеника у вршењу службених радњи и због упућивања увредљивих ријечи.

- Сви грађани, било да се ради о јавним личностима или не, су дужни да поштују закон и да омогуће надлежним службама несметано обављање послова из своје надлежности. Полиција ће без изузетка санкционисати сваког појединца због непоштовања прописа, непоступања по наредбама, дрског понашања, вријеђања или било којег другог вида незаконитог понашања на јавном мјесту - наводи се у саопштењу.