latinica  ћирилица
18/09/2019 |  20:32 | Аутор: РТРС

Посланички клуб ДНС-а подијељен у вези с подршком министарки из ДЕМОС-а

Да ДНС-у не влада хармонија, већ дуго је јасно, али се у пракси ријетко дешавало да посланици ове странке гласају различито.
ДНС - Фото: илустрација
ДНСФото: илустрација

Међутим, у посљедње вријеме такве ситуације су све чешће, а јуче су, приликом изјашњавања НСРС о кандидату ДЕМОС-а за новог министра трговине и туризма Сузани Гашић, чланови Клуба ДНС-а различито поступили.

Тако су посланици Милан Радовић, Ђорђе Поповић, Душко Ивић и Александар Главаш изашли из сале и нису гласали, док су посланици Дане Малешевић, Славко Глигорић, Мирко Совиљ и Дарко Бањац гласали за став владајуће коалиције и избор Сузане Гашић.

За добре познаваоце унутрашњих односа у ДНС-у, једино изненађење био је поступак Александра Главаша из Источног Сарајева, који је до сада припадао струји Дарка Бањца, а сада је реаговао идентично као Милан Радовић и њему блиски посланици.

Извори из ове странке истичу да дио посланика ДНС-а близак Милану Радовићу не жели да прихвати коалицију с СНСД-ом и заговара иступање из владајућег блока, те приклањање СДС-у и ПДП-у, што ће бити нарочито видљиво уочи локалних избора, док су други посланици, предвођени Дарком Бањцем у НСРС, односно Ненадом Нешићем у Парламенту БиХ, лојални партнери СНСД-а.

Извор: opcija.net