latinica  ћирилица
19/09/2019 |  08:07 ⇒ 08:07 | Аутор: sputniknews.com

Милачић саслушаван пет сати, па опет ухапшен по изласку из суднице

Предсједник Праве Црне Горе Марко Милачић лишен је слободе одмах по изласку из суднице Прекршајног суда пола сата послије поноћи, по наредби надлежног тужиоца, а по кривичној пријави због кривичног дјела непоступање по наредби за удаљење.
Марко Милачић (фото: Права Црна Гора) -
Марко Милачић (фото: Права Црна Гора)

Са њим су поново ухапшени и Секретар Праве Црне Горе Владислав Дајковић и члан Праве Драгоје Влаховић.

Они су лишени слободе одмах по завршетку суђења у Прекршајном суду, пола сата послије поноћи, гдје су претходно саслушавани пет сати, због прекршаја из члана 11 Закона о јавном реду и миру, који им је такође стављен на терет.

Права Црна Гора осуђује сраман чин психичког и физичког малтертирања повређеног предсједника Марка Милачића и осталих њених чланова, који су цијелог дана држани у Управи полицији због прекршајног дјела да би им по наредби са врха криминалне пирамиде лисице на руке ставили у поноћ, послије пет секунди слободе, након пет сати испитивања, због непостојећег кривичног дјела.

Права Црна Гора позвала је сву јавност, медије, амбасаде и организације у Црној Гори и ван ње да стану у одбрану основног људског права, права на слободу руководства и чланова Праве Црне Горе, које је ускраћено без икаквог законског основа, по налогу надлежног државног тужиоца и осталих слуга режима.