latinica  ћирилица
19/09/2019 |  15:52 ⇒ 20:15 | Аутор: РТРС

Помозимо Немањи Старовићу из Фоче

Двадесетшестогодишњи Немања Старовић из Фоче 16 мјесеци је непокретан након тешке повреде кичме. У октобру поново треба на операцију у Београд, након које је потребан опоравак у специјализованим установама. У породици нико није запослен, помоћ добрих људи је добродошла.

Невоље су почеле крајем маја прошле године, када је Немања Старовић сезонски радио столарске послове на црногорском приморју. Након незгоде, у којој је сломио вратни пршљен, кичмена мождина је прекинута, тако да му љекари нису давали шансе да ће преживјети. Оперисан је у Подгорици. Лијечење је настављено у Бањалуци и Невесињу. Уз мање помаке, стање се погоршава.

Далибор Ковачевић, шеф Одјељења палијативне његе Опште болнице Невесиње, истиче да Немања има изузетно јаке болове, те да долази до јаке дрхативице и невољних покрета ногу, грчева.

Фонд здравственог осигурања Републике Српске одобрио је операцију на ВМА у Београду. Надајући се у успјешан исход, биће неоходна и медицинска рехабилитација у иностранству.

Немања, вјерује да ће се све добро завршити.

- Хвала свима добрим људима који могу да ми помогну да будем онај стари и да могу да радим као што сам нека прије радио - каже Немања.

Помоћ се може уплатити на текући рачун 5514802542860755 отворен у Уникредит банци, на име Бранкица Томовић, са назнаком за Немањино лијечење