latinica  ћирилица
19/09/2019 |  21:56 ⇒ 22:06 | Аутор: РТРС

Бањалучки социјалисти носиоци активности поронаталитетних политика (ФОТО)

Низ урађених и предстојећих пројеката и активности, пораст броја чланова и јединство у партији најбољи су показатељ да ће социјалисти у Бањалуци наставити са растом, закључено је на сједници Градског одбора Социјалистичке партије Бањалука.
Бањалука- Градски одбор Социјалистичке партије - Фото: РТРС
Бањалука- Градски одбор Социјалистичке партијеФото: РТРС

Пред члановима Градског одбора нашао се извјештај о раду између двије сједнице, те приједлози и иницијативе за предстојеће акције и активности. Бањалучки социјалисти су иницијатори и носиоци активности у креирањима пронаталитетних политика и иницјатива на нивоу Републике Српске, а одлучено је да се снажно настави са подршком институцијама Српске у будућим пројектима који се тичу подстицања рађања.

Већ у недјељу, Градски одбор Социјалистичке партије Бањалука организоваће предавање "Демографска обнова Српске" о  теми укључивања политичких субјеката у борбу за повећање наталитета и мјера популационе политике, а то је, како истичу, само прва у низу активности које слиједе.

Бањалука- Градски одбор социјалиста

- Иако смо између двије сједнице имали сезону годишњих одмора, у партији је била радна атмосфера. Први смо као политички субјект одлучили да дамо подршку, али и да се активно укључимо у пројекте подстицања рађања у Српској. У недјељу организујемо предавање о теми мјера популационе политике, а у предстојећем периоду организоваћемо низ активности које ће за циљ имати подстицање пронаталитетне политике и доношење конкретних мјера за побољшање демографске ситуације у Српској. Имамо велику подршку руководства партије на челу са предсједником Петром Ђокићем и увјерен сам да на овај начин, вриједним радом и јединством, можемо постићи још много тога – истакао је предсједник Градског одбора Горан Селак.

Социјалисти су недавно представили и пројекте за развој града Бањалука до 2025. године на састанку са градоначелником Игором Радојичићем, а прије тога одржан је и радни састанак са Центром за развој села, Градском развојном агенцијом и Туристичком организацијом поводом представљања пројеката за развој Мањаче.