latinica  ћирилица
20/09/2019 |  14:31 | Аутор: СРНА

Скупља струја, али не за сва домаћинства

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас да ће у наредном периоду електрична енергија поскупјети у домаћинствима у Српској, али не за све категорије потрошача једнако.
Струја - Фото: РТРС
СтрујаФото: РТРС

Вишковић је нагласио да струја неће поскупјети за грађане који је користе за елементарне потребе, док ће електричну енергију по тржишној цијени плаћати они који је користе за луксуз, на примјер, за загријавање приватних базена.

- Желимо да пресликамо начин поскупљења из Србије гдје постоје три тарифе. Према томе, потрошња до 500 киловата имаће исту цијену. Цијена за потрошњу од 500 до 1.000 киловата биће већа, док ће за потрошњу већа од 1.000 киловата цијена бити тржишна - појаснио је Вишковић, одговарајући на питање новинара о најављеном поскупљењу електричне енергије.

Он је навео да је "Електропривреда Републике Српске" добила задатак од Владе Српске да изврши и санацију и трансформацију свог пословања.

- Министар /енергетике и рударства Републике Српске Петар/ Ђокић и в.д директора `Електропривреде` /Лука/ Петровић и ја смо бар једном седмично у контакту у вези са тим питањем - рекао је Вишковић и додао да се у овом моменту за то нису стекли технички услови у "Електропривреди Републике Српске".