latinica  ћирилица
20/09/2019 |  16:34 | Аутор: ТАНЈУГ

Злато за Србију у Токију - 50.000 евра

Влада Србије за освајаче медаља српских спортиста на Олимпијским играма у Токију 2020. године издвојиће рекордне награде.

Златна медаља вриједи 50.000, сребрна 45.000, а бронзана 40.000 евра, потврдио је министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Он је појаснио да ће, за разлику од  ОИ у Рију, награде бити идентичне за освајаче одличја у екипним и појединачним спортовима.

- Прошле недјеље повећали смо награде за резултате на Олимпијским и Параолимпијским играма. Држава златну медаљу награђује 50.000 евра, сребро је 45.000, а бронза 40.000. То су највеће награде икада за Србију, иако су повећане и за Олимпијске игре у Рију, и тиме смо постали лидери не само у региону, већ у свијету - рекао је Удовичић.

Подсјетио је да је Србија, по висини давања награда спортиста, одавно престигла земље региона попут Хрватске, Словеније, Мађарске...

- Желимо да омогућимо нашим спортистима најбоље могуће услове, припреме, али и највећу награду за оно што су остварили репрезентујући себе, тим, Савез и Србију - рекао је министар и захвалио се спортистима што на најквалитетнији начин представљају Србију и најбољи су амбасадори земље.

Удовичић истиче да очекује рекордан број медаља у Јапану, односно преко осам колико их је освојено у Рију, али и на осталим великим такмичењима.