latinica  ћирилица
20/09/2019 |  18:19 ⇒ 19:51 | Аутор: РТРС

Вишковић у Алумини: Упркос турбуленцијама, успјешна пословна година (ФОТО)

Упркос бројним турбуленцијама на глобалном тржишту, зворничка Алумина наставила је успјешно пословање. У првих осам мјесеци, компанија је остварила 202 милиона марака прихода и 12 милиона марака добити. О плановима и циљевима у наредном периоду и најзначајнијим инвестиционим пројектима, руководство Алумине упознало је премијера Радована Вишковића.

Захваљујући јасној визији, рационалним потезима и инвестицијама које само у првих осам мјесеци премашују 15 милиона марака, Алумина је постала препознатљива на европском и свјетском тржишту, с обзиром да своје производе извози у више од 40 земаља и на пет континената. Свој позитиван пословни ход Алумина је наставила и у овој години.

- У овој години имали смо озбиљне инвестиције, турбуленција је било на тржишту, ништа није осигурано, али завршћемо пословну годину успјешно. Имамо правилну комуникацију, имамо материјалну подршку и сваки други облик подршке од Владе, што су предуслови за прогрес - изјавио је предсједник Управног одбора Алумине Миле Матић.

 Премијер Српске Радован Вишковић истакао је да је компанија значајан привредни субјекат, да заслужује посебну пажњу и подршку Владе и да ће је и имати.

Фото: РТРС

- Поздрављам напоре менаџмента Алумине да иду у освајање нових тржишта и ту ће имати подршку Владе Републике Српске у наредном периоду. Наш циљ јесте да идемо у што већи степен финализације, а тиме добивамо скупље производе, већу зараду и веће бенефите за Републику Српску - каже Вишковић.

Премијер Вишковић обишао је и погон за производњу фино преципитираних хидрата у изградњи, једну од најзначајнијих инвестиција Алумине која ће бити завршена до краја године. Тиме се стварају услови за достизање годишњег капацитета производње од 60.000 тона производа који представља нову вриједност и који ће, како је данас речено, обезбиједити бољу тржишну позицију и прогрес ове зворничке компаније.