latinica  ћирилица
21/09/2019 |  08:56 ⇒ 14:04 | Аутор: СРНА

Трнинић: Због неформирања Савјета министара трпи и "Братољуб"

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић изјавио је да због неформирања новог Савјета министара БиХ трпи и мост "Братољуб" између Братунца и Љубовије, с обзиром на то да још нису одобрена средства за изградњу граничног прелаза на том мјесту.
Неђо Трнинић - Фото: РТРС
Неђо ТрнинићФото: РТРС

Трнинић сматра срамотним опструкције у вези са тим, јер "већ двије године народ гледа у мост, а он се не пушта у рад".

- Савјет министара, да је хтио, могао је и раније одобрити потребни новац за градњу прелаза на мосту и да се он пусти у рад, али очигледно за то нема воље - рекао је Трнинић за Вечерње новости.

Он је додао да осим моста између Братунца и Љубовије, трпи још много пројеката из Републике Српске.

Укупна вриједност изградње граничног прелаза Братунац, према пројектној документацији, кошта 14,5 милиона КМ, али због неформирања новог Савјета министара није усвојен буџет те институције за ову годину, тако да за ту намјену нису обезбијеђена средстава.

Из Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ поручују да су урадили све у вези са пројектом изградње граничног прелаза и да се само чека затварање финансијске конструкције.

- У овом тренутку имамо обезбјеђених 7,5 милиона КМ. Додатних 3,5 милиона КМ било је предвиђено у буџету УИО за ову годину. Предсједништво БиХ је затражило још толико да се одобри завршетак посла, али одлука није донесена - навели су из УИО.

Изградња моста "Братољуб", кој спаја општине Љубовију у Србији и Братунац у републици Српској, завршена је 2017. године и коштала је око 26 милиона КМ.