latinica  ћирилица
21/09/2019 |  14:58 ⇒ 21:28 | Аутор: РТРС

У недјељу топлије, температура до 30 степени

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује умјерено облачно и топлије вријеме са сунчаним интервалима и највишом дневном температуром до 30 степени Целзијусових.

Ујутро ће бити мало до умјерено облачно и мање свјеже, понегдје око ријека и по котлинама могућа је магла, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана биће умјерено, а према вечери и током ноћи претежно облачно, те осјетно топлије и суво вријеме.

Дуваће слаб до умјерен вјетар јужног и југоисточног смјера, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура износиће од четири до 10, на југу 13 степени, а највиша дневна од 23 до 30, на планинама око 20 степени Целзијусових.

У понедјељак, 23. септембра, ујутро ће бити облачно са слабом кишом у већини крајева, а током дана и поподне биће и локалних пљускова са грмљавином.

Према вечери падавине јачају. Јутарња температура од 12 до 16, на планинама од осам, а највиша дневна од 17 до 24, на планинама око 14 степени Целзијусових.

У уторак, 24. септембра, ујутро се очекује облачно вријеме са кишом, у Херцеговини и пљусковима са грмљавином.

Облачно вријеме са кишом задржаће се током пријепднева, а у другом дијелу дана могуће је разведравање прво на сјеверозападу, касније поподне и до вечери и у осталим крајевима могућ је престатак падавина и смањење облачности.

Јутарња температура биће од осам до 14, на југу 17, а највиша дневна од износиће 12 до 18, на југу Херцеговине до 24 степена Целзијусова.

У сриједу, 25. септембра, ујутро ће бити мало до умјерено облачно, на југу претежно ведро.

Током дана повећање облачности без падавина, уз сунчане интервале мјестимично. Касно увече постоји могућност за слабу кишу на крајњем сјеверозападу.

Јутарња температура износиће од осам до 14, на југу 17, а највиша дневна биће од 18 до 24, на планинама око 16 степени Целзијусових.