latinica  ћирилица
22/09/2019 |  17:39 ⇒ 17:43 | Аутор: Блиц

Сингапур освојио Фетел бизарном одлуком тима!

Данашња трка за велику награду Сингапура била је једна од оних за анале, наваоде спотрски портали. Била је препуна претицања, судара, и варница, како ривалских тако и међутимских, па је на крају Себастијан Фетел освојио први гран при у посљедњих 392 дана.

Варнице су почеле да сјевају већ од првог круга, пошто су Карлос Саинз и Нико Хулкенберг завршили са пробушеним гумама неколико секунди у трку, док је млади Џорџ Расел из Мерцедеса оштетио нос свог болида пар тренутака касније. Шарл Леклер, 21-годишњи момак који је ову трку почео на пол позицији, "одлијепио" се од самог старта, али му Макс Ферштапен није давао мира.

Луис Хамилтон потпуно је подбацио, па је трку завршио на четрвтом мјесту, али је зато Фетел подсјетио на шампионски педигре који има тако што је, тимском одлуком, преузео вођство од Леклера, колеге из Ферарија.

Судари су се наставили у 34. рунди, када су се Рикардо и Ђовинаци сударили. Ни један ни други нису претрпјели превелику штету, па су били у могућности да наставе.

Млади Британац Расел наставио је десктруктивни низ када се у 35. кругу сударио са Грожаном и елиминисао самог себе из трке.