latinica  ћирилица
22/09/2019 |  20:10 ⇒ 21:31 | Аутор: РТРС

Партизан бољи од Звезде! (ВИДЕО)

Фудбалери Партизана славили су на свом стадиону у 161. "вјечитом дербију" са 2:0. Стријелци у побједи у деветом колу Линглонг Суперлиге били су Сума и Тошић.

Партизан је по други пут заредом побиједио великог ривала, након што је био бољи у финалу Купа Србије прошле сезоне.

"Црно-бијели су били бољи током цијелог меча и заслужено су дошли до побједе којом су се поново прикључили врху табеле и нанели Звезди први неуспјех у сезони.

Партизан је данас био бољи у првом полувремену, агресивнији, а већ у трећем минуту су могли преко младог Стевановића до гола. Асано је пронашао младог фудбалера на десној страни, а Стевановић је шутирао поред гола.

У наставку Црвена звезда је имала пар опасних напада, али безуспјешних, док је на другој страни Партизан имао иницијативу и створио је пар полуприлика.

Стевановић је имао још један ударац, Садик добар покушај петом, али промјене резултата до краја полувремена није било. Вулић је за Црвену звезду шутирао након повратне Марина из контре, али је његов ударац блокирао Остојић.

Црвена звезда је била слаба у првом дијелу игре, Милојевић је био бијесан у пар наврата јер његови изабраници нису урадили оно што им је речено. 

Фантастична шанса за Партизан на старту другог полувремена. Садик је одлично одложио лопту за Натха који му узвраћа пас, Садик се нашао у веома изгледној шанси, али је шутирао веома лоше и Борјан је добро интервенисао и сачувао свој тим.

Услиједио је један период када нити једна екипа није играла добро, Милошевић се љутио и на судије и на своје играче, многи су помислили да је направио грешку увођењем Суме и Тошића, али то није била истина.

Десио се 84. минут, Асано је украо лопту, додао до Суме, овај је упутио неодбрањив ударац који је завршио у рашљама гола Борјана за 1:0! Да буде чарки побринуо се Сума, прославио је гол пред "Делијама", што је засметало Борјану који је одмах реаговао.

У наставку једина шанса за Звезду на овој утакмици, Марко Марин је могао у 89. минуту да донесе Звезди изједначење након што је ломио одбрамбене играче црно-бијелих, али је пребацио гол.

Након тога је Вулић морао да прекине акцију Партизана након чега је добио црвени картон, а само минут касније, Партизан стиже до 2:0 и то преко још једног резервисте, Зорана Тошића. Рајко Брежанчић је успио да упути фантастичан центаршут, Бамби је био на правом мјесту и постигао је гол за коначних 2:0.