latinica  ћирилица
23/09/2019 |  14:32 ⇒ 14:42 | Аутор: СРНА

Приједор: Дио одборничког клуба СДС-а оградио се од иступа предсједника Градског одбора

Три одборника Српске демократске странке у Скупштини града Приједор данас су се оградили од недавног иступа предсједника Градског одбора СДС-а Приједор Милана Тубина који је са представницима још седам странака и клуба самосталних одборника приједорске скупштине затражио оставку градоначелника Приједора Миленка Ђаковића.
Приједор: Одборници СДС-а Сања Рађеновић, Славко Шврака и Јована Панић - Фото: СРНА
Приједор: Одборници СДС-а Сања Рађеновић, Славко Шврака и Јована ПанићФото: СРНА

- Дошли смо у ситуацију да је тај човјек СДС увео у сарадњу са СНСД-ом. Клуб одборника СДС-а се ограђује од таквих потеза господина Тубина и, ево, још једном апелујемо на врх странке на челу са господином /Мирком/ Шаровићем да реагује - рекла је шеф Клуба одборника СДС-а у Скупштини града Приједора Јована Панић.

Тубин је на конференцији за новинаре у Приједору у петак, 20. септембра, заједно са представницима овдашњег СНСД-а, ПДП-а, Демоса, СП-а, НДП-а, УС-а, ДФ-а и самосталног одборничког клуба у локалном парламент рекао да "СДС апсолутно подржава нову скупштинску већину".

Приједорски СДС већ дуже вријеме погађају унутарстраначке подјеле, а 19. маја ове године Тубин је поново изабран за предсједника градског одбора на страначкој скупштини чију законитост његови опоненти оспоравају.

- Старо руководство је већ упознато с тим. Није реаговало ни по једном нашем захтјеву, молби, допису који смо упутили. Сад, видјећемо ново, на челу са господином Шаровићем, да ли ће имати слуха за ову ситуацију у Приједору шта се дешава и ради - навела је Панићева.

Одборник СДС Славко Шврака рекао је да руководство странке у Приједору ради мимо статута странке који у члану 107. јасно прописује начин коалирања, а то је да коалицију мора одобрити врх странке.

Одборник СДС-а Сања Рађеновић рекла је да су четири од пет одборника СДС-а упутили допис Мирку Шаровићу још 28. августа обавијестивши га о "понашању Тубина према одборницима СДС-а, о недозвољавању просторија СДС-а, о такозваној суспензији четворо одборника СДС-а и о посљедњим догађајима који се односе на његово коалирање са СНСД-ом".

- С тим у вези очекујемо коначно одговор Мирка Шаровић - рекла је Рађеновићева.

Конференцију за новинаре одборници СДС-а одржали су на Тргу мајора Зорана Карлице у Приједору, због, како су рекли, немогућности кориштења страначких просторија.

Пети СДС-ов одборник, Раденко Стијепић, у Скупштини града Приједора дјелује супротно Панићевој, Рађеновићевој, Швраки и Стојићу, односно лојалан је локалном руководству СДС-а.