latinica  ћирилица
03/10/2019 |  07:48 ⇒ 10:51 | Аутор: РТРС

Савјет министара о повећаном приливу миграната

Савјет министара у техничком мандату требало би данас да разматра материјале Министарства безбједности који се односе на стање у области миграција у БиХ у вези са повећаним приливом миграната.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

Дневним редом сједнице предвиђено је да у оквиру ове тачке буду размотрене информација са свеобухватним планом мјера и активности за ефикасно управљање мигрантском кризом у БиХ, као и информација о стању у области миграција у БиХ у вези са повећаним приливом миграната у БиХ.

У оквиру ове тачке дневног реда пред министрима ће бити и информације о стању у области миграција у БиХ за јун, јул и август, те Приједлог споразума о пружању помоћи и оперативној сарадњи у надзору границе, објављено је на интернет страници Савјета министара у техничком мандату.

Пред министрима у техничком мандату биће и извјештај о раду Комисије за НАТО интеграциони процес БиХ за период од 1. децембра 2018 до 1. јула ове године и информација о годишњем плану обуке и вјежби припадника и јединица Оружаних снага БиХ у иностранству за 2020. годину.

Савјет министара у техничком мандату размотриће Нацрт споразума између Владе Швајцарске и Савјета министара у вези са одобравањем финансијског доприноса у облику донације за пројекат "Прикупљање и пречишћавање отпадних вода у Градишци", са основама за закључивање тог споразума.

Биће ријечи и о информацији о изради акционог плана за реализацију приоритета из Аналитичког извјештаја Европске комисије и нацрту акционог плана за реализацију приоритета из Аналитичког извјештаја Европске комисије.

На дневном реду сједнице је нацрт одлуке о ратификацији протокола о одређивању тромеђне граничне тачке између БиХ, Црне Горе и Србије.