latinica  ћирилица
03/10/2019 |  09:33 ⇒ 11:56 | Аутор: srpskainfo.com

Жељка Цвијановић на челу групе за израду приједлога политике повећања плата

На приједлог предсједника СНСД-а Милорада Додика, ова странка је формирала радну групу за израду страначког приједлога политике повећања плата, сазнаје Српскаинфо.
Сједиште СНСД, Бањалука - Фото: РТРС
Сједиште СНСД, БањалукаФото: РТРС

Радну групу чине претходни и садашњи премијери Жељка Цвијановић и Радомир Вишковић, као и претходни и садашњи министри финансија Зоран Тегелтија и Зора Видовић.

Радном групом ће руководити садашња предсједница Српске.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик најавио је да ће власт у Републици Српској ове седмице конципирати политику повећања плата да би почетком наредне године био достигнут најављени циљ Владе да просјечна плата буде 1.000 КМ.

Додик је рекао да се у овим тренуцима повећавају зараде љекарима и здравственим радницима.

- Љекари ће имати око 200 КМ већу плату. Од Нове године повећаћемо плате запосленима у образовању, а биће повећања и области јавне управе тако што ћемо најниже плате повисити значајније, а највише благо, за један или два одсто. Неке плате, које су биле 400 КМ, биће 600 КМ - истакао је Додик.

Он је додао да повећавање плата тиме није затворено само за јавни сектор, већ да је циљ да и реални сектор повећа плате у складу са бенефицијама и подстицајима који им је дала Влада, предвођена премијером Радованом Вишковићем.

- На томе се ради и прилагодићемо све прописе да до краја године донесемо све одлуке у том погледу - обећао је прије два дана Додик.

Предсједница Српске Жељка Цвијановић је синоћ изјавила је да је политика Владе и опредјељење комплетне власти у Српској да све плате морају расти – и у приватном и у јавном сектору.

- Ово што ради Влада и на чему је радила јесте да се свима постепено повећавају плате - рекла је она.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да ће учинити све да се оствари циљ да просјечна плата буде 1.000 КМ.

Он је поручио да неће обећавати да ће се то десити за три мјесеца.

"Учинићу све да до тога дође и да се крећемо ка томе. Уз наставак преданог рада, то јесте остварив циљ", рекао је Вишковић.