latinica  ћирилица
03/10/2019 |  14:20 ⇒ 16:44 | Аутор: СРНА

Прво састанак колегијума оба дома, а потом са Предсједништвом БиХ

Колегијум Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ иницирао је данас одржавање заједничке сједнице колегијума оба дома парламента БиХ на којој би била размотрана актуелна политичка ситуација, те динамика и модели што бржег формирања свих нивоа власти, изјавио је данас предсједавајући Представничког дома Денис Звиздић.
Денис Звиздић - Фото: РТРС
Денис ЗвиздићФото: РТРС

Звиздић очекује да на тој заједничкој сједници буде завршен процес конституисања оба дома парламента БиХ.

- Са те заједничке сједнице колегијума очекујемо да се упути заједнички позив Предсједништву БиХ да се на некој од наредних сједница прикључе и чланови Предсједништва који су у овом моменту она инстанца власти која треба да именује кандидата за предсједавајућег Савјета минстара - рекао је Звиздић новинарима у Сарајеву.

Према његовим ријечима, то су два корака - прво заједничка сједница колегијума оба дома, а након тога засједање и са Предсједништвом БиХ ако на то пристану.

- Са заједничке сједнице колегијума биће упућен позив Предсједништву БиХ - рекао је Звиздић и додао да је дијалог најбољи начин да се дође до квалитетних рјешења који задовољавају све политичке опције у БиХ.

Звиздић каже да би састанак колегијума оба дома Парламентарне скупштине БиХ требало да буде одржан што прије те да би најбоље било да буду пристни сви чланови колегијума.

Повезане вијести:

Сједница Савјета министара опет није одржана