latinica  ћирилица
03/10/2019 |  15:58 | Аутор: РТРС

Талић: Вишенамјенски објекат на Петрићевцу улази у наредну фазу градње

Предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић изјавио је данас након засједања Скупштинског колегијума да се нада ће вишенамјенски објекат на Петрићевцу бити завршен до краја идуће године.
Зоран Талић - изјава за новинаре - Фото: РТРС
Зоран Талић - изјава за новинареФото: РТРС

Градња вртића и мјесне заједнице у оквиру вишенамјенског објекта на Петрићевцу, требало би да почне ускоро, након што је ових дана успјешно окончан тендер за избор извођача радова.

- Драго ми је што ће доћи до реализације тог комплетног плана који сам покренуо заједно са мјештанима Петрићевца још прије шест година. Драго ми је што је влада Републике Србије додијелила око 800.000 евра финансијских средстава граду Бањалуци да изгради такав објекат. Мјештанима Петрићевца ће итекако бити користан такав објекат, како за ону најмлађу популацију када је у питању вртић, тако и за све остале становнике како би остварили уредно своју примарну здравствену заштиту - рекао је Талић.

Како је планирано, нови вртић намијењен је за смјештај око стотину дјеце. Према пројекту, будући објекат дјечијег вртића је приближно квадратне основе са приземљем и спратом. Подијељен је у двије функционалне цјелине, прва за дјецу вртићког узраста од три до шест година, а друга за дјецу јасличког узраста од једне до три године.

Када је ријеч о објекту мјесне заједнице, у његовом приземљу предвиђена је мултифункционална сала капацитета до 100 сједећих мјеста и два пословна простора, а на спрату објекта предвиђене су канцеларије за мјесну заједницу, сала за састанке, те простор за удружење пензионера.

Град Бања Лука је из буџета издвојио 210.000 КМ и изградио амбуланте породичне медицине у оквиру овог вишенамјенског објекта, а донацијом Републике Србије биће грађена преостала два дијела – вртић и мјесна заједница.