latinica  ћирилица
03/10/2019 |  16:07 ⇒ 16:14 | Аутор: СРНА

И Козареву забрањен улазак на Космет

Замјенику директора Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Душану Козареву данас није било дозвољено да преко административног прелаза Мердаре уђе на Косово и Метохију.
Душан Козарев (фото: www.mc.rs) -
Душан Козарев (фото: www.mc.rs)

Ријеч је о другој противправној и антидемократској забрани која је у једном дану примијењена према представницима Канцеларије за Косово и Метохију.

Козарев се упутио у Призрен, гдје је требало да отвори пјесничке сусрете "Лазар Вучковић", у организацији Установе за новинско-издавачку дјелатност "Панорама-Јединство", саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

У саопштењу је истакнуто да забрана Козареву није само чин политичког насиља, већ и директни напад на право српског народа на Косову и Метохији да слободно његује свој идентитет и културу.

- Овакав апартхејд није виђен у савременој Европи и позивамо међународне организације за заштиту људских права да се пробуде и реагују на бруталне изливе мржње и шовинизма према српском народу који протеклих дана долазе из Приштине - наведено је у саопштењу.

Из Канцеларије поручују и да "албански сепаратисти неће забранама и политичким терором сломити дух српског јединства и отпора на Косову и Метохији и истиснути Србију из њене јужне покрајине".

Раније данас помоћнику директора Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију задуженом за заштиту културне баштине Душану Јововићу није било дозвољено да преко административног прелаза Јариње уђе на Космет.