latinica  ћирилица
03/10/2019 |  17:34 | Аутор: СРНА

Додик: Иванић најгрлатији заговорник пута БиХ у НАТО

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је бивши члан Предсједништва Младен Иванић, гласавши за Стратегију спољне политике, у којој је, између осталог, наведено да је НАТО један од спољнополитичких приоритета БиХ, на крају свог мандата још једном показао зашто је био фаворит бошњачке политичке сцене.

Додик је рекао да је Иванић за Стратегију спољне политике гласао након што је Народна скупштина Републике Српске усвојила Резоулицију о заштити уставног поретка и војној неутралности, чиме је показао колико држи до одлука највише институције Срп ске. 

- Не чуди што је и данас најгрлатији заговорник пута БиХ у НАТО, јер је он био промотер и НАТО пута БиХ и НАТО вјежби са осиромашеним уранијумом. Власт на чијем челу је био од 2001. до 2005. године је учинила све да се БиХ усмјери ка НАТО-у и не знам одакле му данас право да моралише о политикама СНСД-а - каже Додик.

Он је подсјетио да посланици ПДП-а, на чијем је челу био Иванић, нису гласали за Реолуцију о заштити уставног поретка и војној неутралности. 

- Због тога не чуди што баш из те партије долази бијели дим у виду такозваног редукованог годишњег националног плана за чланство у НАТО-у, а ево сада и стварног АНП-а који предлаже Иванић. Иванић је политички презадужен човјек и јасно је да је дошло вријеме за враћање дугова - нагласио је Додик.

Иванић је изјавио да треба активирати и послати АНП и ући у сљедећи степен сарадње с НАТО-ом, али при томе јасно рећи да то не значи чланство, те да ће се о чланству одлучивати само ако земље у региону буду чланице НАТО-а.

Он је истакао да, ако је ико гурао НАТО, онда је то СНСД и да су они урадили све кључне одлуке.