latinica  ћирилица
03/10/2019 |  22:05 ⇒ 22:08 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Mорамо да радимо и гледамо у будућност

Предсједнику Народне скупштине Републике Српске Недељку Чубриловићу вечерас је У Новом Саду уручено престижно регионално признање "Дунавски цвет".
Чубриловићу уручен "Дунавски цвет" - Фото: СРНА
Чубриловићу уручен "Дунавски цвет"Фото: СРНА

Чубриловић је признање добио за "несебичан ангажман у повезивању људи, идеја и тржишта у региону", што је, како је истакнуто у образложењу тог признања, "носећа порука Дунавске стратегије, као документа економског и друштвеног развоја земаља Подунавља".

Награда је уручена у склопу осмог Дунавског бизнис форума, који је у току у Новом Саду.

Прије почетка церемоније уручивања награде, Чубриловић је поручио државама у региону да треба да учине корак уназад како би се дошло до рјешења која ће данас задовољити потребе свих.

- Ја се искрено надам да се тим путем крећемо управо на скуповима какав је Дунавски бизнис форум. Подунавске земље, све које су биле на Форуму, а и оне које нису, морају кренути уназад да би стигле до рјешења која су данас добра за све њих. Уз то, морамо да радимо и гледамо у будућност, помало запостављајући тренутне своје обавезе, па чак и оне емотивне природе - рекао је Чубриловић.

Он је захвалио организаторима Форума за додијељено признање.

- Људи који размишљају, какве награде и коме додијелити очигледно су препознали оно што сам током своје каријере радио, а то је увезивање људи, региона, фирми, привредних субјеката. Препознавао сам десетинама година, шта значи помоћ спорту и култури и давао сам се тим областима несебично. Награда "Дунавски цвет" јесте признање за оно што сам радио, али ја истим путем настављам и даље - нагласио је Чубриловић.

Награду "Дунавски цвет" добили су и Мартин Братанич из организације Дунавског бизнис форума, генерални директор Радио-телевизије Војводине Миодраг Копривица, предсједник Скупштине Уније послодаваца Србије Милош Ненезић, генерални директор Хемофарма Роналд Целингер, Славица Станковић из бањалучке фирме Интегра и Сања Вранеш, директор Института "Михајло Пупин".