latinica  ћирилица
04/10/2019 |  08:36 | Аутор: РТС

Пораз Звезде у Атини (ВИДЕО)

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у првом колу Евролиге од екипе Панатинаикоса у Атини са 87:82.

Црвена звезда је нову сезону у Евролиги започела поразом у "Оака арени" од екипе Панатинаикоса.

Српска екипа одлично је ушла у меч, са доста енергије, поготово у одбрани, па је резултат средином прве четвртине износио 17:8 у корист Звезде.

Ипак, услиједио је период у којем се Звезда мучила у нападу, што је домаћин искористио, направио велику серију и успио да се потпуно резултатски врати у меч.

Серија са краја прве, наставила се у и у другој четвртини, па је Панатинаикос преузео вођство.

Огромних проблема Црвена звезда је имала са фауловима на центарској линији, пошто је Мајкл Оџо зарадио пет личних грешки за осам минута проведених на паркету, а потом је у невољу ушао и Џејмс Гист, који је направио четврту личну грешку средином треће четвртине.

"Зелени" су знали то да искористе, па су "угурали" Звезду под кош и користили то што се Звездина дефанзивна стратегија распала.

Крајем треће четвртине Панатинакос је повео са највећих 12 поена.

Ипак, Звезда се није предавала до посљедњег судијског звиждука. Изабраници Милана Томића су успјели да пронађу нападачки ритам и да смање дефицит прво на осам, потом на шест, а на крају и на четири поена, али је ривал искусно успио да троши вријеме и уђе у пенал завршницу, коју је рутински одрадио.

Најефикаснији у побједи били су Калатес са 21 и Томас са 18 поена, док су се у редовима Звезде истакли Гист са 22, као и Перпероглу и Берон са по 15 поена. 

Наредни меч Звезда игра 10. октобра, против Фенербахчеа у Београду.