latinica  ћирилица
04/10/2019 |  10:08 ⇒ 10:47 | Аутор: СРНА

Добијен дугогодишњи спор против предузећа из Обудовца

Правобранилаштво Републике Српске саопштило је да је добило дугогодишњи спор против предузећа "Браћа Павловић" Обудовац у вези са раскидом уговора о концесији и накнади штете од 1.441.459 КМ коју је од Републике Српске тражило ово предузеће.
Правобранилаштво Републике Српске - Фото: Screenshot
Правобранилаштво Републике СрпскеФото: Screenshot

- Предузеће "Браћа Павловић" потраживало је овај износ као накнаду штете за измаклу добит због наводног некориштења пољопривредног земљишта које им је дато у концесију - наводе из Правобранилаштва.

Пресудом Врховног суда Републике Српске усвојена је ревизија коју је изјавило Правобранилаштво Републике Српске на другостепену пресуду.

У саопштењу се наводи да се у спору успјело доказати да тужени није могао очекивати добит од кориштења додијељеног земљишта, као и да изгубљена добит не постоји нити су остварене претпоставке за накнаду штете у виду измакле добити.

У априлу 2008. године Влада Републике Српске је због низа неправилности приликом додјеле концесија поништила одлуку о додјели концесија за кориштење пољопривредног земљишта у власништву Републике Српске предузећу "Браћа Павловић" из Обудовца.