latinica  ћирилица
04/10/2019 |  10:48 ⇒ 15:44 | Аутор: СРНА

Нешић: У 35 пројеката уложена 42 милиона КМ

Предузеће Путеви Републике Српске у претходне три године реализовало је 35 великих инфраструктурних пројеката у које је инвестирало више од 42 милиона КМ, рекао је вршилац дужности генералног директора овог предузећа Ненад Нешић.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Нешић је навео да су се Путеви Републике Српске укључили и у завршетак неколико врло значајних пројеката на подручју Бањалуке за шта је инвестирано 6,3 милиона КМ, саопштено је из овог предузећа.

Он је јуче, на панел-дискусији "Највећи инвестициони пројекти-енергетика, путеви, телекомуникација" у оквиру Сајма инвестиција и некретнина у Бањалуци, истакао да Путеви Републике Српске активно учествују у инфраструктурним пројектима на бањалучком подручју.

- Изграђена је и источна обилазница са кружним током у Требињу. Урађена је по једна кружна раскрсница у Источном Новом Сарајеву, Милићима, Модричи и Прњавору - навео је Нешић.

Он је на овој панел-дискусији говорио и о пројектима који су у току - рехабилитацији 31,7 километара магистралног пута Дрињача-Милићи-Власеница, 3,9 километара регионалног пута Источно Ново Сарајево-Пале, као и изградњи западне обилазнице око Требиња.

У саопштењу се истиче да се ових дана очекује и почетак рехабилитације пута Љубиње-Требиње.

У панел-дискусији су учествовали и в.д. генералног директора Електропривреде Републике Српске Лука Петровић, в.д. директора предузећа Аеродроми Републике Српске Милан Рачић, помоћник министра енергетике Српске Милан Баштинац, извршни директор за технику компаније М:тел Миодраг Војиновић