latinica  ћирилица
04/10/2019 |  10:52 ⇒ 10:52 | Аутор: СРНА

Никшићанин осумњичен за тешко убиство Петра Бајчетића

Против Зорана Орбовића из Никшића поднесена је допуна извјештаја Републичком јавном тужилаштву због сумње да је убио Петра Бајчетића 19. септембра 2016. године у Билећи, сазнаје Срна.

У саопштењу из Министарства унутрашњих послова Републике Српске наводи се да су полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет поднијели данас Републичком јавном тужилаштву допуну извјештај о откривању извршиоца кривичних дјела извршење кривичног дјела у саставу криминалног удружења са кривичним дјелом тешко убиство против З.О. из Никшића у Црној Гори.

- З.О. се сумњичи да је уз претходни договор са лицима чији су иницијали М.В, Ђ.Р, С.Д, Г.Б. и Д.Ш, заједно са осумњиченим М.В, 19. септембра 2016. године око 20.40 часова у Билећи, у Улици Алексе Шантића бб лишио живота Петра Бајчетића, пуцајући у њега из ватреног оружја и нанијевши му повреде у предјелу главе, усљед којих је оштећени и преминуо - истиче се у саопштењу.

Срна сазнаје да је ријеч о лицима Миљан Вујовић, Ђорђе Радмиловић, Срђан Денда, Гаврило Бјелица и Драган Шаренац.

Из МУП-а Српске истичу да је на снази распис за осумњиченим З.О, који је тренутно недоступан органима гоњења у Републици Српској и БиХ.