latinica  ћирилица
04/10/2019 |  11:52 ⇒ 13:29 | Аутор: СРНА

Дом народа Парламента ФБиХ: Иницијатива за формирање Клуба Срба

Делегат у Дому народа Парламента ФБиХ Игор Стојановић затражио је данас на почетку сједнице овог дома да буде конституисан Клуб Срба и изабран њихов предсједник како би равноправно учествовали у раду овог тијела.

Дом народа требало би да по скраћеном поступку разматра Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о прекршајима, којим се отклањају постојеће сметње у раду инспекцијских органа, покреће поступак хармонизације рјешења у легислативи из области прекршаја у ФБиХ са важећим прописима о прекршајима на нивоу БиХ и Републике Српске.

Пред делегатима ће се, према предложеном дневном реду, наћи Приједлог закона о измјенама Закона о висини стопе затезне камате на јавне приходе, Приједлог закона о допунама Закона о просторном планирању и кориштењу земљишта на нивоу ФБиХ и Приједлог закона о занатству и сродним дјелатностима у ФБиХ.

Делегати ће разматрати Нацрт закона о заштити ваздуха којим се уређује заштита и управљање квалитетом ваздуха, планирање квалитета и мјере за побољшање квалитета ваздуха уз мјере заштите озонског омотача и ублажавања и прилагођавања климатским промјенама.

Овим законским рјешењем дефинисани су и послови мјерења квалитета ваздуха и емисија, информисање и извјештавање, финансирање заштите и побољшања квалитета ваздуха, информациони систем, управни надзор, те казнене одредбе.

Делегати ће разматрати и нацрте закона о измјенама и допунама Закона о водама, закона о подстицању развоја мале привреде у ФБиХ, подршци породицама са дјецом у ФБиХ, те измјенама и допунама Закона о враћању, додјели и продаји станова.