latinica  ћирилица
04/10/2019 |  14:37 | Аутор: РТС

Вучић: Брутална кампања против Српске листе

Предсједник Србије Александар Вучић је након састанка са кандидатима Српске листе за посланике у косовској скупштини позвао све Србе да у недељу гласају за Српску листу. Каже да се против те листе водила брутална кампања.
Александар Вучић  (Фото:Tanjug / DIMITRIJE GOLL) -
Александар Вучић (Фото:Tanjug / DIMITRIJE GOLL)

Александар Вучић и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић разговарали су са кандидатима Српске листе за посланике у косовској скупштини.

Вучић је на конференцији за новинаре након тог састанка позвао све Србе на Косову и Метохији да изађу на изборе и да гласају по својој савјести.

- Моја молба и позив је да гласају за Српску листу - поручио је Вучић.

Оцијенио је да се током кампање водила "заједничка, усредсређена и брутална кампања" против Српске листе и додао да се та кампања није водила само на Косову и Метохији.

Кампању су, каже Вучић, водили представници свих великих албанских политичких партија.

- Сви су листом говорили како је важно да се разговара са Србима, али не са Србијом. Налазили су приватне Србе које воле, само да немају везе са Беоргадом и Вучићем - рекао је предсједник Србије.

Подсјећа да је Приштина стопостотном таксом практично забранила увоз производа из Србије, а затим забранила и улазак свих који би да подрже Српску листу.

- Сви су могли да дођу, и Штефан Шварц да подржи Куртија, нисам знао да немачке социјалдемократе да подржавају велику Албанију, и Американац Витакер да подржи Кадрија Весељија, али нико одавде није могао да подржи свој народ и представнике свог народа - рекао је Вучић.

Ванредни парламентарни избори на Косову и Метохији одржавају се у недјељу.