latinica  ћирилица
04/10/2019 |  14:45 ⇒ 18:09 | Аутор: СРНА

Тродневни фестивал за дјецу "Прокидс" (ФОТО)

Дефилеом кроз Улицу Петра Првог Карађорђевића у Бањалуци данас је отворен Фестивал за дјецу "Прокидс" на којем ће бити представљен концепт "ПроГалактичког универзитета".

Циљ "ПроГалактичког универзитета" је да кроз игру и забаву буде истакнут значај спорта, науке, умјетности и здраве исхране у одрастању дјеце.

Портпарол "Прокидс фестивала" Мирјана Јукић рекла је новинарима да је овај тродневни фестивал организован поводом Недјеље дјетета, те изразила очекивања да ће се посјетиоци добро провести.

- Имамо бројне активности различитих тематика, попут здравља, науке и технологије, спорта, умјетности и забаве. На фестивалу ће бити и луна-парк, тобоган, рингишпил и мноштво других садржаја који ће бити потпуно бесплатни за сву дјецу - рекла је Јукиућева.

Она је навела да ће фестивал, који је организовала компанија "Проинтер ИТСС", бити одржан на платоу испред Музеја савремене умјетности од 12.00 до 20.00 часова.

Портпарол компаније "Проинтер ИТСС" Влатко Вукотић рекао је да се ова друштвено одговорна компанија труди да подржи и најмлађе.

- Сама слика данас показује да смо већ успјели, јер осмјех најмлађих је на неки начин наше највеће задовољство и то је доказ да већ морамо припремати трећи `Прокидс фестивал` - рекао је Вукотић.

Он је рекао да је прошле године фестивал био поприлично успјешан, те да га је посјетило неколико хиљада малишана истичући да се и ове године очекује велика посјећеност.

Вукотић је рекао да је ове године више стављен акценат на образовни дио фестивала и да ће, осим забавних садражаја, на фестивалу бити и садржаја образовног карактера.

- Имамо три дана забаве, али и едукативних садржаја за најмлађе. Желимо да их позовемо да дођу са својим најближима, да понесу осмијех и да се добро забаве - рекао је Вукотић.

Посјетиоци ће кроз фестивал ће сви имати прилику да уживају у забавном и едукативном програму који обухвата музичке и плесне наступе регионалних дјечијих звијезда, школу глуме, едукативне радионице, вртешке, мађионичаре и акробате.

Фестивал ће бити затворен у недјељу, 6. октобра, а по завршетку "ПроГалактичког универзитета" свако дијете ће добити симболичну диплому о завршеним забавним задацима на планетама забаве, знања, спорта, маште и здравља.