latinica  ћирилица
04/10/2019 |  17:39 ⇒ 18:11 | Аутор: РТРС

Сусрет Милорада Додика са Иваном Стоилковићем

Предсједник Демократске Партије Срба у Македонији Иван Стоилковић на позив руководства Републике Српске борави данас и сутра у Бањалуци.
Милорад Додик -
Милорад Додик

Стоилковић је изјавио да је данас имао прилику да оствари неколико изузетно важних разговора са најзначајнијим претставницима нашег народа на којима су размијенили информације о актуелној политичкој ситуацији, активностима, догађајима, проблемима и свему ономе што помаже и оптерећује положај српског народа у цјелини.

- Овакви сусрети скоро увијек имају позитиван одраз и квалитетан утицај на српско национално биће у Македонији и подстицај на борбу за остваривање права нашег народа и свакако јачање осјећаја националне припадности што ће нам бити неопходно у припремама око евентуалног одржавања пописа становништва који свакако слиједи идуће или неке друге године - рекао је Стоилковић.

Посебно је, како је нагласио, у разговору са чланом Предсједништва Милорадом Додиком истакнута потреба остваривања јединства српског народа и пуна солидарност и сарадња са матицом Србијом и обезбјеђивање присуства матичне државе у сваком облику и форми, а поготово, каже, сада када се одигравају активности које могу на дуге стазе имати директан утицај на положај српског народа.

- Нашој другој матици, Републици Српској пожелио сам политичку стабилност и економски напредак, а предсједнику Додику личну срећу у наредном периоду, посебно у храбром и одлучном вођењу нашег народа и Републике Српске - додао је Стоилковић.