latinica  ћирилица
04/10/2019 |  18:00 ⇒ 18:01 | Аутор: СРНА

Павловић: Окупљање радника политички инструисано

Шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Приједора Далибор Павловић изјавио је да скупштинска већина сматра да радници Дома здравља Приједор и Дјечијег вртића "Радост" одлично обављају свој посао, а да је окупљање радника испред скупштинске сале политички инструисано од "појединаца из кафане".
Приједор: Скупштина града - Фото: РТРС
Приједор: Скупштина градаФото: РТРС

- Циљ јучерашњег инструисаног окупљања је заштита својих политичких кадрова преко леђа радника - рекао је Павловић на заједничкој конференцији за новинаре више одборника у Приједору.

Он је навео да су поједини одборници на јучерашњем засједању локалне скупштине покушали створити слику да скупштинска већина има нешто против запослених у установама чији су директори јуче смијењени, који су се окупили испред зграде градске управе да протестују против смјена.

- То апсолутно није истина - рекао је Павловић, са којим су на конференцији за новинаре били и представник ПДП-а и два самостална одборника.

Павловић је додао да су истог става и Клуб одборника СДА, одборник ДФ и дио одборника СДС, али да нису могли присуствовати конференције за медије због приватних обавеза.

- Скупштинска већина није задовољна радом ових директора и донијела је такву одлуку. Сви наши грађани морају схватити да су промјене у нашем граду почеле и да тек долазе - поручио је Павловић.

Самостални одборник Ранко Колар рекао је да статути јавних предузећа и установа чији оснивач је град нису у складу са Законом о управи и локалној самоуправи, него су у складу са потребама директора тих предузећа и установа.

- Ми смо већ поднијели иницијативу за промјену скупштинских одлука што се тиче Завода за изградњу града. Веома брзо ћемо поднијети иницијативу за измјену одлука за акционарска друштва и за затворена - рекао је Колар.

Одборник ПДП-а Далибор Грабеж рекао је да Комисија за избор и именовање, чији је он предсједник, одлуке о именовању вршилаца дужности директора доноси на приједлог Скупштине, а не градоначелника, како тврди друга страна, те да је све у вези са именовањима и разрјешењима на јучерашњој сједници урађено у складу са законом.

Самостални одборник Душко Милетић рекао је да не стоје изјаве ДНС-а и градоначелника Приједора да скупштинска већина ради против запослених у јавним установама чији су директори јуче смијењени.

- Не слажем се с тим наводима. Ја имам само похвале за те раднике - додао је Милетић.

На јучерашњој сједници смијењени су директори Дома здравља Приједор и Дјечијег вртића "Радост" Славица Поповић и Гордана Јекић, обје кадрови ДНС-а, а за вршиоце дужности именоване Милица Марјановић на приједлог СНСД-а и Бојана Кос на приједлог Клуба самосталних одборника који чине четворица одборника која су иступила из ДНС-а, чији члан је била и новоименована директорка.