latinica  ћирилица
04/10/2019 |  18:28 ⇒ 18:34 | Аутор: ТАНЈУГ

Нацистички поздрав навијача Динама на Етихаду

Навијачи загребачког Динама сукобили су се са редарима стадиона у Манчестеру, док су присталице домаћег Ситија "частили" нацистичким поздравом.

Навијачи Динама били су на гостовању на Етихаду у оквиру другог кола Лиге шампиона, гдје је њихов клуб поражен са 2:0.

На видео-снимку који су забиљежили навијачи Ситија, види се да је дошло до размјене удараца и нешто озбиљнијег сукоба између загребачких "ултраша" и британских редара.

Ипак, избјегнут је сукоб са драстичнијим посљедицама, док су "Бојси" ушли у вербални сукоб са домаћим присталицама, а наводно је дошло и до међусобног бацања разних предмета и столица, преноси Индекс.

Британски медији пишу да су навијачи из Загреба уништили око 150 столица на стадиону, а најважнија вијест са тог меча био снимак једног од навијача Ситија на којем се може видјети хрватски навијач који салутира нацистичким поздравом.

УЕФА је покренула истрагу о нередима на стадиону, али се за сада није огласила о том потезу неименованог навијача.

Извјесни Џон Скелтон, навијач Ситија који је снимио нацистички поздрав, за један локални медиј је објаснио како се осјећао на стадиону.

- Били смо у шоку када смо видјели тог типа. Тада сам одлучио да га снимим. Наводно их је неколицина то радила - рекао је Скелтон.