latinica  ћирилица
04/10/2019 |  18:43 ⇒ 20:14 | Аутор: РТРС

СДС изгубио већину у Источној Илиџи

У општини Источна Илиџа формирана је нова скупштинска већина предвођена СНСД-ом.

На данашњој сједници, изабран је нови предсједник Скупштине – Зоран Трапара из Уједињене Српске, након што је те дужности разријешен досадашњи предсједник Раде Ћосовић из ПДП-а.

Због низа процедуралних грешака и кршења закона о локалној самоуправи, нова већина иницирала је, а након тајног гласања и изгласала, разрјешење досадашњег предсједника локалног парламента Раде Ћосовића.

- Већина предвођена досадашњим предсједником скупштине направила је низ процедуралних пропуста, кршења закона о локалној самоуправи. У наредном периоду обавићемо разговор са начелником општине. Желимо да заједнички креирамо бољи амбијент за све становнике Источне Илиџе и доносимо заједнички одлуке везане за побољшање стандарда свих становника Источне Илиџе - рекао је Небојша Шешлија  шеф Клуба одборника СНСД.

За новог предсједника Скупштине општине, након што је сједницу напустило неколико одборника СДС и сам Ћосовић, изабран је Зоран Трапара из Уједињене Српске.

- Овом приликом желио бих да се захвалим новим коалиционим партнерима који су заједно са мојом странком, Уједињеном Српском, у коалицији у НСРС. Такође, захвалио бих се начелнику Божовићу на досадашњој успјешној сарадњи и предложио бих да наставимо као до сада за добробит грађана Источне Илиџе - додао је Трапара.

Начелник Маринко Божовић из СДС-а, након промјене скупштинске већине, без посебног коментара.

- У наредном периоду остаје да видимо какви ће бити захтјеви нове скупштинске већине. Уу сваком случају, не бих ништа даље коментарисао. Оно што остаје на мени као на начелнику, то је да у наредном временском периоду покушамо обезбиједити већину која ће подржавати оне одлуке и приједлоге које долазе од стране мене као начелника - истакао је Божовић.

За новог потпредсједника Скупштине општине Источна Илиџа, изабран је Владимир Ћосовић из СНСД-а.