latinica  ћирилица
07/10/2019 |  10:25 | Аутор: СРНА

Симић: Српска листа биће против закона који су штетни за Србе

Потпредсједник Српске листе Славко Симић изјавио је данас да је основни циљ ове партије да се у новом приштинском парламенту успротиви сваком закону, амандману и свим осталим прописима који су штетни по српски народ на Косову и Метохији.
Славко Симић - Фото: ТАНЈУГ
Славко СимићФото: ТАНЈУГ

Он је поводом тога што је Српска листа освојила десет загарантовних мандата на јучерашњим изборима на Космету, рекао да ће Српска листа преузети одговорност да се бори са проблемима српског народа на Косову и Метохији.

Симић је навео за Телевизију "Прва" да ће Српска листа све одлуке доносити у консултацијама са државним врхом Србије и са српским народом на Косову и Метохији.

Он је поручио да Српска листа и њени представници никада неће одустати од тога да се боре за права Срба, за равноправност, слободу и њихову будућност на Косову и Метохији.

На основу обрађених 95,88 одсто гласова, на ванредним парламентарним изборима на Косову и Метохији Српска листа освојила је свих 10 резервисаних посланичких мјеста у косовском парламенту, саопштила је Централна изборна комисија на основу првих прелиминарних резултата.