latinica  ћирилица
07/10/2019 |  11:09 ⇒ 15:15 | Аутор: РТРС

Бањалука: Кључеви града код ученика из Борковића (ФОТО)

Поводом почетка Недјеље дјетета, градоначелник Игор Радојичић данас је уручио кључеве града ученици трећег разреда Основне школе "Мирослав Антић" Дуњи Чајић, која ће у наредних седам дана са другарима симболично управљати градом.
Кључеви града - Фото: РТРС
Кључеви градаФото: РТРС

- Настојимо сваке године да нешто побољшамо и уредимо када је ријеч о праву на образовање и о стању у школама. Тако смо и ове године кроз велику акцију обнове школа, доста њих обновили, а конкретно у школи у Борковићима смо радили кров. Такође, улажемо и у средње школе, попут суфинансирања набавке опреме за кабинете стручних школа – рекао је Радојичић, послије традиционалног уручења Кључева града.

Фото: РТРС

Како је истакао, улаже се и у предшколско образовање, и управо је у различитим фазама градње око 450 нових мјеста у вртићима што ће за малишане и њихове родитеље бити јако значајно с обзиром на исказане потребе за вртићким смјештајем.

Мала градоначелница Дуња Чајић рекла је да ће у наредних пет дана она и њени другари из школе у Бистрици, Борковићима и Первану видјети шта би то још требало да се уради за дјецу у нашем граду.

Фото: РТРС

- Нека од наших права су да имамо свој школски прибор, да идемо на тренинге, да имамо топле и загријане учионице – навела је мала Дуња.