latinica  ћирилица
07/10/2019 |  12:51 ⇒ 19:42 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Институције Српске отворене за грађане (ФОТО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је данас поводом почетка Међународне седмице дјетета да су институције Републике Српске отворене за грађане.
Дјеца из бањалучких вртића пред Палатом предсједнице - Фото: РТРС
Дјеца из бањалучких вртића пред Палатом предсједницеФото: РТРС

Цвијановићева је рекла новинарима да је данас у Палати Републике у Бањалуци угостила дјецу из Јавне установе за предшколско васпитање и образовање Бањалука поводом почетка Међународне седмице дјетета.

Дјеца из бањалучких вртића пред Палатом предсједнице

- Срећна сам што су данас дјеца овдје. То је најбољи показатељ да су институције отворене за наше најмлађе нараштаје - навела је Цвијановићева.

Она је истакла да су дјеца показала да знају шта су обиљежја државе, која су то њихова права и обавезе, али и чиме се баве предсједник Републике и друге институције.

- Осмислили смо ово као начин да причамо о дјечијим правима, али и да се дјеца упознају са институцијама Републике Српске и да разумију да су оне отворене за грађане. Најбољи примјер за то је да је Палата Републике данас отворена за дјецу из вртића - истакла је Цвијановићева.

Она је рекла да ће Палата Републике у наредном периоду бити отворена и за неке друге групе зато што жели да разумију друштво у којем живе, да од малена кроз колектив у вртићу, након тога у школи, а касније на радном мјесту стасавају и разумијевају која су им права и обавезе, те да знају да су институције ту да раде свој посао, штите њихова права и стварају укупно бољи амбијент.

Изразила је задовољство што је на почетку Међународне седмице дјетета могла да угости дјецу из 13 бањалучких вртића и уручила им пригодне поклоне. 

Директорка Јавне установе за предшколско васпитање и образовање Бањалука Јелена Куртиновић захвалила је Цвијановићевој на пријему који је уприличила поводом Међународне седмице дјетета за 250 дјеце из Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука.

- Надам се да ће овакве посјете у оквиру Недјеље дјетета постати традиционалне. Дјеца су научила своја права и обавезе, а упознати су и са правима и обавезама предсједника Републике - рекла је Куртиновићева новинарима.

Куртиновићева је испред Центра уручила Цвијановићевој пригодан поклон заставу Републике Српске на којој су оцртане дјечије руке.

Повезане вијести:

Предсједница угостила дјецу из бањалучких вртића

Влада донирала 30.000 КМ Дому "Рада Врањешевић" (ФОТО)