latinica  ћирилица
07/10/2019 |  13:11 | Аутор: СРНА

Радојичић: Била би већа штета да буду раскинути пријатељски односи

Потпредсједник СНСД-а Игор Радојичић сматра да би далеко већа штета била да дође до раскида пријатељских односа са ДНС-ом, те да је за обје партије далеко већи интерес да сарадња буде настављена.
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

Радојичић, који је и градоначелник Бањалуке и предсједник Градског одбора СНСД-а, рекао је новинарима да је у сриједу, 2. октобра, имао састанак са градском организацијом ДНС-а на највишем нивоу, која је потврдила коалиционе односе на градском нивоу у том моменту. 

- Што се мене тиче, ДНС је потписник коалиције још из 2016. године, чланица локалне владајуће већине и то се за сада ништа није промијенило. Ми немамо никаквих других најава и цијеним да би оно што смо прије мање од седам дана договарали, требало да се испоштује, зато што су обје стране изразиле задовољство досадашњом сарадњом у граду Бањалуци и учешћем ДНС-а и надам се да ће се тако и наставити - истакао је Радојичић.

Он је рекао да ће му, уколико у ДНС-у одлуче другачије, бити жао, истичући да би волио да сарадња буде настављена. "Имамо још и предизборни споразум", додао је Радојичић.

Коментаришући одлуку ДНС-а да заустави даље дјеловање у оквиру споразума са коалиционим партнерима, Радојичић је рекао да постоји пуно тензија и искрица у протеклих нешто више од годину дана, још из предизборнг периода, нарочито након избора, турбуленција између партија и цијепања на ДНС и Демос, што је, како је навео, оставило посљедице. 

- Видљиве су и врло велике турбуленције и у Приједору између наших политичких партија. Вјерујем да треба сјести и разговарати и видјети какви су будући односи и ставови. Мислим да би далеко већа штета била да дође до раскида пријатељских односа који су трајали барем 20 година - навео је Радојичић.

Предсједништво ДНС-а одлучило је у суботу, 5. октобра, да заустави даље дјеловање у оквиру споразума са коалиционим партнерима.