latinica  ћирилица
07/10/2019 |  13:25 | Аутор: Б92

Срби ефикасни на европским теренима

Српски фудбалери били су изузетно ефикасни протекле недјеље у најјачим европским лигама и на међународној сцени.
Александар Митровић - Фото: Getty Images
Александар МитровићФото: Getty Images

Без обзира да ли играју у одбрани, везном реду или нападу, "Орлови" су својим головима доносили бодове својим клубовима широм Европе.

Када су у питању голмани, Марко Дмитровић није успио да сачува мрежу Еибара због ВАР-а, али је Предраг Рајковић опет остао несавладан у Француској.

Међу дефанзивцима се истакао Никола Миленковић који је "небеским скоком" и сјајним ударцем главом изазвао експлозију одушевљења на "Артемио Франкију" и донио побједу Фиорентини против Удинезеа.

Стријелац је био и некадашњи капитен Србије Бранислав Ивановић у новој побједи Зенита у руској Премијер лиги.

Код везиста је сјајан наступ у Лиги Европе имао је Сергеј Милинковић-Савић који је голом и асистенцијом режирао побједу Лација над Реном.

Душан Тадић је забиљежио асистенцију у новом импресивном наступу Ајакса у Лиги шампиона, док је Немања Максимовић донео побједу Хетафеу у финишу меча у шпанској ЛаЛиги.

Филип Костић није имао конкретан учинак у два наступа за Ајнтрахт протекле недјеље, али је био један од најбољих појединаца у ремију у Бундеслиги.

Александар Митровић упркос константном "фластеру" противничких одбрана редовно постиже голове за Фулам.

Протекле недјеље је постигао три у двије утакмице, једним је донио реми свом тиму у енглеском Чемпионшипу чији је најбољи стријелац послије 11 кола.

Лука Јовић није одиграо ниједан минут за Реал у октобру, па га нема ни на списку Љубише Тумбаковића за наредна два меча Србије у новом репрезентативном термину.