latinica  ћирилица
07/10/2019 |  15:07 ⇒ 15:19 | Аутор: СРНА

Влада Српске у Брод за пет година уложила 14,4 милиона КМ

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић рекао је да је Влада Српске у општину Брод у протеклих пет година уложила око 14,4 милиона КМ, као и да подршка овој локалној заједници неће изостати ни у наредном периоду.
Општина Брод - Фото: РТРС
Општина БродФото: РТРС

- Влада Републике Српске има добру сарадњу са општином Брод - рекао је новинарима Пашалић, који је данас присуствовао свечаној сједници Скупштине општине Брод поводом Дана ослобођења у протеклом рату, а на којој су уручена и општинска признања.

Он је истакао и средства Владе Србије у овој и прошлој години у износу од 240.000 КМ, која су уложена у санацију школских објеката, набавку санитетског возила.

Пашалић је нагласио да су важни пројекти који се реализују управо из ресора којим руководи.

- Тренутно реализујемо велики пројекат реконструкције савског насипа и реконструкције канала који веже ријеку Саву и Укрину, и то у вриједности већој од 2,5 милиона КМ. Наредне године крећемо са реконструкцијом двије црпне станице које су намијењене да унутрашње воде евакуишу према ријеци Сави - навео је Пашалић, који је руководству општине и становницима Брода честитао Дан ослобођења.

Начелник општине Брод Илија Јовичић рекао је да су у овој локалној заједници рекордна улагања и да је вриједност инвестиција у овој години достигла износ од 10 милиона КМ.

Јовичић је најавио и реконструкцију Трга патријарха Павла, истичући да ће постојећи споменик погинулим борцима Војске Републике Српске имати још доминантнији изглед.

Повеља почасни грађанин припала је познатом фудбалеру и тренеру Љубомиру Петровићу, који је рођен у бродском селу Велика Брусница, и пуковнику Мики Шкорићу.

Добитник Повеље Покрова Пресвете Богородице је Милан Видић из Бруснице.

Седмооктобарска повеља општине Брод уручена је Територијалној ватрогасној јединици и Ватрогасној јединци Рафинерије нафте из Брода.

Уручено је и 13 захвалница.

Признања су уручили начелник Јовичић и предсједник локалне скупштине Милош Станишић.

Свечаној сједници присуствовали су и начелници општина Модрича, Петрово, Дервента, пуковник Мико Шкорић, делегације побратимских општина Врање и Рековац, представници локалних самоуправа општина и градова Ириг, Шид, Сремска Митровица, као и општине Борово у Хрватској.