latinica  ћирилица
07/10/2019 |  15:14 ⇒ 19:32 | Аутор: СРНА

Додик: Избори обесмишљени, јер Бошњаци ускраћују Србима право на политичко представљање

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас Срни да је континуирано развлашћивање Републике Српске морало резултирати тренутном ситуацијом у којој политички представници бошњачког народа поручују Србима да им не дозвољавају остваривање ни основних политиичких права као што је право на политичко представљање.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

- Политички Бошњаци, мезимче међународних представника, израсло је у политичког монструма, који више не поштује ни Устав, ни законе земље за коју се наводно залажу. Обесмишљени су избори, јер видимо да побједници не могу да преузму одговорност коју су им дали грађани Републике Српске - истакао је Додик поводом годишњице општих избора у БиХ.

Додик је нагласио да све то говори да ће неко врло скоро морати да објасни Бошњацима да су они само трећина свега што је заједничко у БиХ и да је медени мјесец међународних представника и бошањачких политичара завршен.

- У супротном, БиХ ће много брже него што то ико вјерује или мисли доживјети потпуни колапс из којег једина очувана може изаћи Република Српска. Дисциплиновање Републике Српске не може проћи и што то прије схвате сви већа је шанса да не гледају сценарио који је логичан - каже Додик.