latinica  ћирилица
07/10/2019 |  15:48 ⇒ 08/10/2019 | 13:15 | Аутор: РТРС

Више од 250 малишана у посјети предсједници Цвијановић (ФОТО)

Предсједницу Републике Жељку Цвијановић, посјетило је 250 малишана, поводом почетка Међународне седмице дјетета. На поклон су донијели заставу Републике Српске, украшену отисцима својих руку, и показали да, иако мали, знају која су њихова права.

250 малишана добро се припремило на сусрет са предсједницом Републике. Право на чист ваздух, здраву храну, мјесто у вртићу.. Дјеца су показала шта знају о својим правима, али и шта очекују од одраслих.

Свака група у свој вртић однијела је поклоне, играчке и дидактички материјал. Предсједници су донијели заставу осликану њиховим рукама.

Дјеца из бањалучких вртића пред Палатом предсједнице

- Осмислили смо ово као начин, почетак ове седмице, да причамо о дјечијим правима, али исто тако да се дјеца упознају са институцијама Републике Српске. Да су институције отворене за грађане, а најбољи примјер је да је Палата отворена за дјецу из вртића, у наредном периоду за неке друге групе - поручила је Жељка Цвијановић, предсједница Републике Српске.

Директорка Јавне установе за предшколско васпитање и образовање Бањалука Јелена Куртиновић захвалила је Цвијановићевој на пријему.

Дјеца из бањалучких вртића код предсједнице Цвијановић

- Надам се да ће овакве посјете у оквиру Недјеље дјетета постати традиционалне. Дјеца су научила своја права и обавезе, а упознати су и са правима и обавезама предсједника Републике - рекла је Куртиновићева.

Палата је данас отворила врата за малишане из 13 вртића.