latinica  ћирилица
07/10/2019 |  16:10 ⇒ 19:58 | Аутор: РТРС

Посланички додатак бебема, мотивација за успјех акције "Дјеца нам се рађала"

Предсједник Фондације "Дјеца нам се рађала" Владо Ђајић одрекао се посланичког додатка и уручио по 100 марака, за девет беба, рођених на Клиници за гинекологију и акушерство Универзитетског клиничког центра Српске. Новцем од посланичког додатка, бебе ће даривати наредну годину, не би ли и друге мотивисао да на тај начин подстичу рађање.

4. октобар донио је радост Сузани Вујиновић из Лакташа. Родила је сина Владимира. Срећу ријечима не може да опише.

- Мислим да је ово једно најљепше богатство и све младе маме требају да стану у ред да се што више дјеце рађа у Републици Српској - каже мајка Сузана Вујиновић.

Ово је мали гест, поручио је предсједник Фондације Владо Ђајић. За мјесец и по, фондација је, увјерен је, и више него оправдала своје постојање, јер су препознали највећи проблем у Српској, а то је ниска стопа наталитета.

- Ако би се цијела нација укључила, сигурно би се прикупила огромна средства која би омогућила да Српска буде на првом мјесту у региону по броју рођене дјеце. То нам је циљ и нећемо од њега одустати - поручио је Владо Ђајић, предсједник фондације "Дјеца нам се рађала":

Потпредсједница Фондације "Дјеца нам се рађала" Горица Додик каже да је ово први конкретан корак. И на томе, каже, неће стати.

- Имамо у плану још тога, имамо план да упутимо иницијативу Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске да субвенционише рађање дјеце на селу и да прикупљамо на неки начин податке из општина колико дјеце је рођено како би имали полазну тачку да знамо које су најнеразвијеније и гдје да буде почетак нашег помагања - напомиње Горица Додик, протпредсједница фондације "Дјеца нам се рађала":

У акцију Фондације "Дјеца нам се рађала" могу да се укључе и грађани, и позивом на број 1432 донирају марку за ову хуману акцију.