latinica  ћирилица
07/10/2019 |  17:31 | Аутор: Б92

Партизан се обратио и УЕФА и ФСС

Потпредсједник ФК Партизан Владимир Вулетић рекао је за Б92 да се београдски клуб обратио и УЕФА и Фудбалском савезу Србије.
ФК Партизан - Фото: ТАНЈУГ
ФК ПартизанФото: ТАНЈУГ

- Партизан се обратио судијској организацији УЕФА и проследио документацију у вези са свим спорним детаљима који су у више него двоцифреном броју у Суперлиги Србије. То је документација која не прати само грешке на штету Партизана, већ укупан број судијских грешака које су постале бројке и које су доказане од стране Судијске комисије. Дакле, не прејудицирају се одлуке, већ се документација односи на оне за које су већ одређене казне виновницима - навео је Вулетић.

Он је истакао да Партизан жели да скрене пажњу на "хроничан процес у српском фудбалу".

- Имамо значајно повећање броја судијских грешака за које Судијска комисија пост фестум констатује да постоје, али се те грешке не смањују и утакмице и резултати се ни на који начин не доносе у питање - рекао је Вулетић.

Он је прецизирао да од УЕФА затражено скретање пажње на околности које се дешавају у Суперлиги Србије.

- На мање од десет одиграних кола постоји више него двоцифрен број спорних ситуација - истакао је Вулетић.

Потпредседник београдског клуба је истакао да је Фудбалском савезу Србије прослијеђен захтјев за смјену Судијске комисије.

- Партизан захтијева смјену свих чланова, не само Игора Радојчића који је до подне члан комисије, а од подне коментатор на једној телевизини, гдје износи закључке и прије него што се засједање одржи. Партизан ће изаћи са званичним захтјевом да комплетна судијска организација буде смијењена и да буду именовани људи од интегритета и ауторитета, пошто видимо да ствари измичу контроли - додао је Вулетић.

Он је истакао и да ће Партизан питати када ће Комисија за увођење ВАР технологије почети са радом, пошто, како каже, осим конститутивне сједнице није одржала ниједну.