latinica  ћирилица
07/10/2019 |  21:30 | Аутор: СРНА

Пале: Отворени "Дани бугарског филма"

Амбасадор Бугарске у БиХ Августина Цветкова отворила је вечерас на Палама "Дане бугарског филма", а на почетку ове тродневне манифестације приказан је филм "Жвака" режисера Станислава Тодорова.
Мирослав Симовић - Фото: СРНА
Мирослав СимовићФото: СРНА

Цветкова је истакла је да јој је драго што ће публика на Палама наредних дана имати прилику да види бугарска филмска остварења.

- То је добра могућност да се сви упознају о достигнућима бугарске кинематографије. Вјерујем да је то још један корак ка бољем и узајамном разумијевању - рекла је Цветкова новинарима.

Напоменувши да се први пут одржавају "Дани бугарског филма", директор Културно-спортског центра Пале Мирослав Симовић захвалио је Амбасади Бугарске у БиХ и њеним сарадницима на организацији ове манифестације.

- Биће приказана три филма, а пројекције су бесплатне за све посјетиоце. Овом приликом бих позвао све грађане да посјете Културни центар и погледају филмове савремене бугарске кинематографије - рекао је Симовић и додао да се нада да ће ова манифестација постати традиционална на Палама.

Подсјетивши да су недавно одржани "Дани кинеског филма у Српској", Симовић је рекао да је стратегија Културно-спортског центра Пале да се приказују савремене и премијерне пројекције страних филмова.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да су овакве манифестације од великог значаја за културни живот, те позвао суграђане да наредна два дана посјете Културни центар.

За сутра, другог дана манифестације, предвиђено је приказивање филма "Свијет је велики и спасење је иза угла" у којем игра српски глумац Предраг Манојловић, а за сриједу, 9. октобра, филма "Мајмун".

Филмови су титловани на српски језик, а пројекције почињу у 19.00 часова.