latinica  ћирилица
07/10/2019 |  21:49 | Аутор: Б92

Коларов: Заслужујемо Европско првенство

Александар Коларов, капитен фудбалске репрезентације Србије, рекао је да мисли да национални тим заслужује да се пласира на Европско првенство.
Александар Коларов - Фото: TANJUG, REUTERS, AFP, BETA
Александар КоларовФото: TANJUG, REUTERS, AFP, BETA

- Нисмо још математички мртви у квалификацијама, али ће бити јако тешко. Ту је и бараж, на папиру смо бољи од Норвешке, али незахвално је говорити јер је далеко, има још до тога. Мислим да заслужујемо и надам се да ћемо отићи на Европско првенство - рекао је Коларов новинарима послије окупљања репрезентације у Старој Пазови.

Србија има мале шансе да кроз квалификације продје на Европско првенство, али у марту следи плеј-оф Лиге нација, где тријумф доноси пласман.

Пораз од Португала у септембру је много тога решио, а Коларов је навео да верује да је српски тим у том дуелу осетио да има квалитет.

- Ко се разумије у материју може да види да смо имали грешака против Португала, али и да смо, по мом мишљењу, доста задатака извршили и могло је да иде другим током да нисмо примили гол у посљедњих пар минута првог полувремена. Осјетили смо да имамо квалитет и да можемо да пружимо оно што се од нас очекује - казао је Коларов.

Он је додао да не зна праве разлоге за неуспјехе националног тима у преходних неколико квалификација за континенталне шампионате.

- Нарочито у европским квалификацијама смо послије две-три утакмице испадали из реалних шанси за пласман. Да знам праве разлоге, не знам, то је за дубљу анализу. Годинама сам ту и гарантујем да хтење и залагање нису фалили. Фудбалски су разлози, нисмо били на потребном нивоу у неким утакмицама, на терену нисмо били на нивоу, то је једино мјерило - рекао је Коларов.

Србија ће у четвртак играти пријатељску утакмицу против Парагваја, а потом јој у понедјељак слиједи и квалификациона са Литванијом.