latinica  ћирилица
08/10/2019 |  13:43 ⇒ 16:09 | Аутор: СРНА

Отворена новоизграђена саобраћајница у Шарговцу (ФОТО)

У бањалучком насељу Шарговац данас је званично пуштена у саобраћај новоизграђена саобраћајница у дужини од 900 метара, вриједна милион КМ.
Шарговац - Фото: РТРС
ШарговацФото: РТРС

Саобраћајницу су пресијецањем врпце у саобраћај пустили градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и посланик у Народној скупштини Републике Српске Горан Селак.

Отварању саобраћајнице присуствовали су министар породице, омладине и спорта Соња Давидовић и министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић, народни посланици, начелници у Градској управи, као и многобројни грађани.

Радојичић је у изјави новинарима рекао да је саобраћајница изграђена у великом инвестиционом цииклусу "Бањалука се гради" у којем се реализује много комуналних и инфраструктурних пројеката.

- Извођач је завршио овај посао прије рока и саобрааћајница је урађена врло квалитетно - рекао је Радојичић и додао да је урађена комплетна саобраћајница која укључује оборинску и фекалну канализацију, два аутобуска стајалишта и расвјету.

Он је оцијенио да ће становници насеља Шарговац сада иамти много боље услове за живот.

- У првој фази се ради око 900 метара модерне саобраћајнице, а план је да се радови наставе и наредне године - рекао је Радојичић.

Радојичић је нагласио да је недавно, са источне стране града, завршен читав источни булевар, те да се и на западној страни ради Улица краља Александра, кружна раскрсница Исајије Митровића, кружна раскрсница код Репровца, те да треба да почне изградња нове попречне саобраћајнице Лауш-Паприковац.

- Тако би и ови крајеви, који су веома насељени, добили најбоље могуће повезнице и истовремено безбједнији саобраћај и за пјешаке и за моторна возила - рекао је Радојичић.

Он је захвалио Влади Републике Српске, која је већим дијелом обезбиједила финанисирање овог пројекта, додавши да је дијелом пројекат финансирао и град.

Народни посланик Горан Селак рекао је да је изградња саобраћајнице у Шарговцу примјер успјешне сарадње градских власти са републичким институцијама и грађанима, подсјећајући да је Градски одбор Социјалистичке партије упутио иницијативу Влади Српске да подржи реализацију изградње дијела Шарговачке улице.

Селак је оцијенио да ће нова саобраћајница умногоме допринијети побољшању квалитета живота у насељу Шарговац.

Он је захвалио Градској управи, на челу са градоначелником Игором Радојичићем, Влади Српске и предсједнику Српске Жељки Цвијановић, који су подржали реализацију овог пројекта.

- Ради удобнијег живота мјештана Шарговца и саме Бањалуке надам се да ово неће бити само један од пројеката, већ да ћемо наредне године наставити даље да развијамо наш Шарговац и нашу Бањалуку - истакао је Селак.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Шарговац Рајко Радаковић рекао је да је Шарговац у овом тренутку једна од најљепших бањалучких мјесних заједница.

Он је истакао да у овој мјесној заједници до 2025. године планирају да прошире и изграде саобраћајницу која ће спајати мјесне заједнице Шарговац и Мотике, како би мјештани у горњем дијелу насеља Шарговац имали достојанствен живот и могли да користе градски превоз.

Према Радаковићевим ријечима, у овом насељу планирају да направе и излетиште, али и прве голф терене.

- Шарговац тренутно има око 8.000 становника, али ова саобраћајница, као и она коју ћемо наставити да градимо сљедеће године, допринијеће да овдје живи много више људи - оцијенио је Радаковић.

Градња саобраћајнице у Шарговцу почела је у марту, а изграђена је модерна саобраћајница у дужини од 900 метара, ширине шест метара, са обостраним тротоарима, оборинском и фекалном канализацијом, те аутобуским стајалиштима.