latinica  ћирилица
08/10/2019 |  16:04 | Аутор: РТРС

Састанак Ђокића и Дачића

Предсједник Социјалистичке Партије Петар Ђокић, састао се данас у Београду са предсједником Социјалистичке партије Србије Ивицом Дачићем.
Петар Ђокић и Ивица Дачић - Фото: РТРС
Петар Ђокић и Ивица ДачићФото: РТРС

На састанку два предсједника разговарало се о актуелним темама у Републици Српској, Србији и региону, као и о могућностима за унапређење економске сарадње и даљег развоја Српске и Србије.

Између осталог, Ђокић је искористио прилику да упозна Дачића са закључцима разговора којег је имао са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином на маргинама недавно завршеног енергетског самита "Руска енергетска седмица 2019." у Москви.

На састанку је констатовано да су односи између Републике Српске и Србије, али и  између двије партије никада бољи, те су најавили наставак активности које ће довести до уједињења двије партије у будућности.

Ђокић је истакао да је трајно опредјељење социјалиста економски и политички развој и оснаживање наших земаља и нашег народа док је Дачић закључио да су ове двије партије одувијек радиле и наставиће да раде заједнички за Српску и Србију и за бољи живот српског народа са обје стране Дрине, те исказао пуну подршку у даљем дјеловању Социјалистичке партије на челу са Петром Ђокићем.