latinica  ћирилица
08/10/2019 |  19:08 ⇒ 19:16 | Аутор: Б92

Швајнштајгер рекао збогом фудбалу (ФОТО)

Бивши капитен репрезентације Њемачке Бастијан Швајнштајгер завршио је професионалну играчку каријеру.
Бастијан Швајнштајгер (фото:  А. Димитријевић / РАС Србија) -
Бастијан Швајнштајгер (фото: А. Димитријевић / РАС Србија)

Бивши играч Бајерна и Манчестер јунајтеда, који је у посљедње двије године играо у МЛС као играч Чикаго Фајера, вијест је објавио на свом Твитер профилу.

- Драги навијачи, дошао је час. Завршавам каријеру активног играча на крају ове сезоне. Желио бих да се захвалим свима, Бајерну, Манчестер јунајтеду, Чикагу и репрезентацији Њемачке. Учинили сте да све ово буде незаборавно за мене. И наравно, желио би бих да се захвалим супрузи Ани Ивановић и мојој породици на подршци. Рећи збогом фудбалу као активан играч чини ме помало носталгичним, али радујем се новим изазовима који су испред мене и са којим ћу се суочити ускоро. Остаћу вјеран фудбалу. Хвала свима много за све лијепе заједничке тренутке. Имаћете увијек посебно мјесто у мом срцу. Ваш Басти - написао је Швајнштајгер.

Он је за репрезентацију Њемачке одиграо 121 утакмицу у периоду од 2004. до 2016 и био је члан тима који је освојио Свјетски куп у Бразилу 2014.

За Бајерн је одиграо 500 утакмица прије него што је 2015. прешао у Манчстер јунајтед, али је епизода на "Олд Трафорду" била краткотрајна и неуспјешна, па је 2017. потписао за Чикаго фајер.

Постигао је гол већ на дебију да би тим у првој сезони са Швајнштајгером стигао до трећег мјеста.

- Басти је много значио за наш клуб. Било је велико задовољство гледати га како игра. Он је лидер, велики пријатељ свима у тиму и генерацијски играч који је поставио Чикаго фајер на мапу свјетског фудбала. У име свих у клубу могу само да кажем, хвала ти Басти - изјавио је предсједник Чикага Џо Мансуето.